Fiets mee met Treant zorggroep locatie Refaja voor Julians Stichting !

cropped-header-refajafietst-julians-stichting

Op zaterdag 16 mei a.s. organiseren een aantal enthousiaste medewerkers van Treant zorggroep locatie Refaja voor het 4e jaar op rij de ondertussen zeer bekende en succesvolle fietstocht voor zowel toerfietsers, mountainbikers als wielrenners. Ook dit jaar is er wederom een gezinsroute uitgestippeld.

Fietsroutes
De routes voeren ons deze keer door het de Veenkoloniën en Westerwolde.
Toerfietsers kunnen 40 of 60 km fietsen, wielrenners 60, 80 of 100 km; mountainbikers fietsen 60 km en de gezinsroute zal ongeveer 25 km zijn.
Voor de wielrenners en toerfietsers worden de routes volledig uitgepijld (voor mountainbikers afhankelijk van aantal deelnemers).

Voor meer informatie bezoek de website: www.refajafietst.nl
Of meld je direct aan op : www.refajafietst.nl/inschrijfformulier-fietstocht-45-jaar-refaja

 

Update betreffende donatie onderzoek Ketogeen dieet


JLhomepage
Zoals u wellicht nog weet heeft onze stichting enige tijd geleden een gezamenlijke donatie gedaan van € 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Toen konden wij u al melden dat een deel van het geld o.a. gebruikt zou worden voor een reeds lopende behandelingsstudie met een ketogeen dieet.

Het doel van deze studie is eerst de veiligheid en haalbaarheid van het ketogeen dieet bij kinderen met recidief of progressief groeiend pons glioom te onderzoeken, in geval er geen alternatieven voor behandeling meer zijn .De onderzoekers denken dat het gebruik van ketogeen dieet bij kinderen met een pons glioom kan leiden tot nieuwe inzichten in de rol van dieet bij de behandeling van kinderen met een kwaadaardige hersentumor.

Onderdeel van de studie is ook de uitgave van een boekje met Verwenrecepten voor het Ketogeen dieet, Super VET .  Het ketogeen dieet is een streng dieet met veel vetten, gemiddeld in eiwitten en laag in koolhydraten.  Om mensen op weg te helpen het dieet enigszins zo aangenaam mogelijk te maken bevat het boekje recepten met heerlijke toetjes, gebakjes, smooties en andere lekkernijen. Hierdoor wordt het mogelijk iets extra’s te doen op bijzondere dagen/gelegenheden of om een gewone dag een bijzonder tintje te geven.

Het receptenboekje is te bestellen door een berichtje te sturen naar Dietetiek@erasmusmc.nl Vermeld in uw mailtje uw naam, adres en telefoonnummer en hoeveel boekjes u wilt ontvangen. De kosten van 1 boekje bedraagt 17.50 euro, excl. 2.70 euro verzendkosten en u ontvangt binnen 5 werkdagen het boekje thuis.

 

Gelukspoppetjes Julians Stichting groot succes!

foto

Gelukspoppetjes Julians Stichting groot succes!Annelin en haar zus Angela hebben een zeer succesvolle actie gehouden voor de Julians Stichting. Annelin zat enkele jaren bij Julian in de klas op de Willibrordschool en wilde graag iets betekenen voor de stichting. Ze kwam op het ludieke idee om gelukspoppetjes te haken. In eerste instantie zou Annelin samen met haar vader de Nijmeegse vierdaagse gaan lopen voorde Julians Stichting. Hiervoor zou ze mensen benaderen om haar te sponsoren en als dank zou diegene een gelukspoppetje ontvangen. Helaas werd Annelin niet ingeloot en werd besloten om de gelukspoppetjes te verkopen aan vrienden en bekenden. Op Facebook werd haar initiatief veelvuldig gedeeld en bestellingen werden geplaatst. De zussen stonden met een kraampje bij o.a. de fietstocht die georganiseerd werd bij het Refajaziekenhuis Ook kon men de poppetjes kopen bij een aantal winkeliers in Stadskanaal waaronder Lammie’s Kadoschuur.

De actie is een enorm succes geworden en de zussen konden dan ook een bedrag van maar liefst € 1130, – overhandigen aan de stichting. Een bedrag waar ze zeer trots op mogen zijn. Dankbaar werd de cheque in ontvangst genomen door het bestuur van de stichting.

Nijmko Telecom ICT en Beveiliging en uitzendbureau M-Ployee overhandigen Cheque aan Julians Stichting

 julian3
Nijmko Telecom ICT en M-Ployee overhandigen de Cheque

STADSKANAAL – Nijmko Telecom ICT en Beveiliging en uitzendbureau M-Ployee hebben onlangs een cheque van drieduizend euro overhandigd aan de Julians Stichting. Tijdens de gezamelijke opening van de nieuwe panden van beide bedrijven op 23 mei, is een inzameling gehouden voor de Julians Stichting. De eigenaren hebben de genodigden gevraagd om geen bloemen of cadeaus te schenken, maar om geld te doneren voor de Julians Stichting. Deze stichting zet zich in voor meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. “De Julians Stichting gaat ons natuurlijk aan het hart, mede omdat we de ouders van Julian persoonlijk kennen”, laten de directeuren van beide bedrijven weten. Op de foto staan Erik Daling namens M-ployee, Ronald de Vries namens Nijmko, Dirk Kloen en Jan Vlieghuis namens de Julians Stichting.

Fietstocht Refaja Ziekenhuis levert 5000 euro op voor Julians Stichting

Julians stichting De Nieuwsbode

 

STADSKANAAL- De fietscommissie van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal organiseerde medio mei voor
de derde achtereenvolgende keer een fietstocht voor het goede doel. De opbrengst van de tocht, een bedrag van maar liefst 5000 euro, werd overhandigd aan het bestuur van de Julians Stichting. Deze Stichting zet zich in voor meer en beter onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Na het openingswoord van Guus Bruins, lid van de Raad van bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld, werd het startschot gegeven door de ambassadeur van de Julians Stichting, Jacques d’ Ancona. Vervolgens fietsten ruim driehonderd fietsers diverse afstanden op de racefiets, MTB of toerfiets. De route voerde hen onder meer via Smeerling, Bourtange en Onstwedde. ” Mede dankzij het prachtige weer is het een zeer succesvolle fietsdag. Als bestuur van de Julians Stichting zijn we erg dankbaar met deze mooie gift. Het gedoneerde geld, een geweldig bedrag van 5000 euro, zullen we rechtstreeks doneren aan hersentumorenonderzoek gericht op kinderen” bron:( Nieuwsbode Stadskanaal)

 

Julians Stichting Doneert € 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Ziekenhuis

Juliansstichting schenkt € 40.000

Juliansstichting schenkt € 40.000, – !

Donderdag 12 december heeft Juliansstichting een gezamenlijke donatie gedaan van
€ 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis . Dit geld is bijeengebracht door verschillende inzamelingsactie en donaties van zowel particulieren als bedrijven uit de regio. Het bestuur is overweldigd en dankbaar voor iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt en hoopt dat in de toekomst de betrokkenheid blijft bestaan. Onder het kopje actie’s op deze site kunt u terugvinden welke initiatieven er aan hebben bijgedragen om deze geweldige donatie te kunnen doen. De cheque is overhandigd door ambassadeur Jacques d’Ancona aan een delegatie van het UMCG en het Sophia kinderziekenhuis uit Rotterdam. Een deel van het geld zal o.a. gebruikt worden voor een reeds lopende behandelingsstudie met een ketogeen dieet. Wilt u zelf ook iets betekenen voor de stichting dan kunt u dit kenbaar maken middels het contactformulier op deze site.

Hier vindt u de link naar het nieuwsbericht wat UMCG op haar site heeft geplaatst:

http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Nieuwsberichten/Pages/JuliansStichtingschenktBeatrixKinderziekenhuisenSophiaKinderziekenhuissamen%2040000%20euro.aspx

 

Chicks for Wigs Opbrengst 555€

Geïnspireerd door een berichtje op Facebook – over een meisje dat d’r afgeknipte haar doneerde aan Stichting Haarwensen – zette Heidi Scheltens in 2012 voor het eerst een actie op touw voor het goede doel. En… het werd een succes. Vandaar dat er in 2013 een vervolg kwam op deze actie. Naast donatie aan stichting Haarwens koos men er voor ook een lokaal doel te steunen en heeft men besloten Juliansstichting tevens een donatie te doen toekomen. Het geweldige bedrag van € 555,– is opgehaald door vele vrijwilligers en medewerking van Haarstudio Stuive. Iedereen hartelijk dank voor jullie inzet!

 

 

 

Reacties zijn gesloten.