🚴‍♂️ 𝗙𝗶𝗲𝘁𝘀𝗮𝘃𝗼𝗻𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗼𝗽 𝗭𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 𝟮𝟲 𝗺𝗲𝗶 𝟮𝟬𝟮𝟰!

Stap in het zadel en beleef een onvergetelijke fietstocht op zondag 26 mei 2024, met de start om 9:30 uur. Of je nu een gepassioneerde racefietser bent of liever ontspannen toert, deze tocht is voor jou!

✨ 𝗪𝗮𝘁 𝗸𝘂𝗻 𝗷𝗲 𝘃𝗲𝗿𝘄𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻?
Gezelligheid en sportieve uitdaging.
Start- en eindlocatie: Gasterij Natuurlijk Smeerling
Voor wie is het?: Racefietsers en tourfietsers

💚 𝗚𝗼𝗲𝗱 𝗱𝗼𝗲𝗹: ‘𝗝𝘂𝗹𝗶𝗮𝗻𝘀 𝗦𝘁𝗶𝗰𝗵𝘁𝗶𝗻𝗴’
Het inschrijfgeld gaat volledig naar ‘Julians Stichting’. Een geweldige kans om iets terug te doen!

📅 𝗦𝗰𝗵𝗿𝗶𝗷𝗳 𝗷𝗲 𝗻𝘂 𝗶𝗻!
Voorinschrijving: €12,50 via NTFU website.
Daginschrijving: €15,00 met scan & go (voor NTFU-leden) of pin/cash.

Mis dit fietsavontuur niet en maak deel uit van een geweldige gemeenschap van fietsliefhebbers. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op 26 mei!

𝘖𝘳𝘨𝘢𝘯𝘪𝘴𝘢𝘵𝘪𝘦: 𝘛𝘍𝘊 𝘋𝘦 𝘞𝘪𝘯𝘥𝘩𝘢𝘱𝘱𝘦𝘳𝘴


AMBASSADEUR MARCO SCHUITMAKER DONEERT NAMENS JULIANS STICHTING 15.000, — EURO AAN PRINSES MAXIMA CENTRUM. 

Het bestuur van Julians Stichting heeft donderdag 29 februari bij Hotel van der Valk in Assen kinderoncoloog Prof. dr. W.J.E. Tissing van het Prinses Maxima Centrum uit Utrecht mogen ontvangen. 

Hotel van der Valk Assen verwelkomde ons belangeloos en gastvrij met koffie en gebak waarvoor nogmaals onze hartelijke dank. 

Door de fantastische donaties van de afgelopen periode kon het indrukwekkend bedrag van 15.000, – euro overhandigd worden aan kinderoncoloog Prof. dr. W.J.E. Tissing. Dit werd gedaan door ambassadeur Marco Schuitmaker. 

Het bestuur is er trots op en verheugd over dat mensen de stichting nog steeds weten te vinden. 

Wilt u ook iets betekenen voor de stichting kijk dan op www.Juliansstichting.nl voor meer informatie.


DONATIE Kuil hypotheken en verzekeringen

Onze bijdrage aan Julians Stichting:

Net als wij van Kuil Hypotheken en Verzekeringen staat NH1816 midden in de maatschappij. Ze zijn zeer betrokken bij hun klanten. Samen met hen ondersteunen we daarom lokale projecten en evenementen die aandacht vragen voor het goede doel.

Dit jaar stellen wij samen met de verzekeringsmaatschappij NH1816 €1.000,- euro ter beschikking voor Julians Stichting.

Het bestuur van de Julians Stichting zijn jullie hier dan ook zeer dankbaar voor!! 


Knoalster tourtocht 2023

De vijfde editie (op  22-10-2023) van de “KNOALSTER TOURTOCHT”  wordt via toeristische secundaire wegen gereden volgens het bol-pijl systeem. Beslist niet moeilijk en voor elke deelnemer te doen. Voor de start krijgt u hier d.m.v. een briefing uitleg over.


Marcel en Whynette Steenstra hebben een cheque ter waarde van 626 euro overhandigd aan het bestuur van de Julians Stichting. 

Dit is het totaal van de opbrengsten van de door de klant ingeleverde doppen ter waarde van 2, met daar bovenop een verdubbeling van het bedrag door De Natuurdrogist. Klanten die een pot pillen uit de serie met de 2 euro kortingsdop kochten konden de dop verzilveren voor de korting, maar in de maanden december en januari konden ze er ook voor kiezen om de doppen te doneren aan de Julians Stichting. Op de toonbank van de winkel staat bovendien een collectebus, waarin ook in de komende maanden nog een donatie kan worden gedaan.  

Het bedrag is in ontvangst genomen door een afvaardiging van de Julians Stichting. ,,Als bestuur zijn wij erg dankbaar voor deze bijdrage.’


MariAnders & Ervaar Water doneert €1050,- aan Juliansstichting! 

Op donderdag 5 januari heeft Marianne Hulshof samen met Emmie Wubs een cheque overhandigd aan het bestuur van Juliansstichting . Dit betreft het bedrag van de opbrengsten van de Knoalster mannenkalender en van de ladysnight  die ze vorig jaar oktober samen met “Ervaar Water” hebben georganiseerd . Het totaalbedrag wat overhandigd is van € 1050,— werd dankbaar ontvangen door een afvaardiging van de stichting. 

De verkoop van de mannenkalender gaat nog steeds door, het gaat om de laatste exemplaren. De Knoalster Mannenkalender is te koop voor € 20,- bij the Read Shop Stadskanaal, Primera in Musselkanaal, Giftclub Westermarke ( Jumbo Frouke Sloot) Stadskanaal en Snackbar ‘t Stoepje te Alteveer. Ook is de kalender online te bestellen via www.marianders.nl. Van elk verkochte kalender gaat er € 5,- naar Juliansstichting.

Wij zijn namens het bestuur van Juliansstichting hier erg dankbaar voor.


Nijstad Handel BV doneert aan Julians Stichting!🦋 

We hebben vandaag een prachtige donatie mogen ontvangen van Nijstad Handel BV.

Wij zijn zeer blij met dit mooie bedrag en dat zal zeker een goede bestemming krijgen!💙

Dit geld wordt rechtstreeks gedoneerd aan een specifiek hersentumoronderzoek, gericht op kinderen.

Het bestuur van Julians Stichting is hier dan ook zeer dankbaar voor!!🥰


Julians Stichting schenkt 12.500 euro aan Prinses Máxima Centrum

Het bestuur van Julians Stichting heeft maandag 5 december in ‘t Raadhuys in Stadskanaal kinderoncoloog Prof. de. WJE Tissing van het Prinses Maxima Centrum uit Utrecht mogen ontvangen. 

De gastheren van het ‘t Raadhuys verwelkomde ons belangeloos en gastvrij met een kop koffie en gebak waarvoor nogmaals onze dank.

Door de fantastische donaties van de afgelopen periode kon het indrukwekkend bedrag van 12.500 euro overhandigt worden aan kinderoncoloog dr. W.J.E. Tissing.

Het bestuur is er trots op en verheugd over dat mensen de stichting nog steeds weten te vinden. 

Hierdoor is het bestuur in staat om de onderzoeken in het Prinses Maxima Centrum op deze wijze te blijven ondersteunen. 

Wilt u ook iets betekenen voor de stichting kijk dan op www.Juliansstichting.nl voor meer informatie.


Cheque voor Julians Stichting van Refaja Fietst

Jarenlang werd er vanuit een groep enthousiaste medewerkers van ziekenhuislocatie Refaja van Treant, een fietstocht georganiseerd waarvan de opbrengst (inschrijfgeld deelnemers en donaties van sponsoren) werd geschonken aan de Julians Stichting.

Deze Refaja-Fietst-tochten voor toerfietsers, mountainbikers en wielrenners waren altijd een groot succes. Helaas was het de afgelopen 2 jaar door de Covid-pandemie niet mogelijk deze fietstocht doorgang te laten vinden. Om een aantal redenen blijkt het niet meer mogelijk de Refaja fietstocht in de toekomst weer te gaan organiseren.  

Zaterdag 12 november jl. kwamen leden van het bestuur van Julians Stichting en de organisatoren van Refaja fietst bijeen in Gasterij Natuurlijk Smeerling om de jarenlange samenwerking op een gezellige manier af te sluiten. Hierbij werd nog een cheque van 500 euro en een bos bloemen uitgereikt.  

Rest ons nog dank uit te spreken aan alle betrokkenen voor hun inzet, bijdrage en deelname aan de afgelopen fietstochten. Wellicht is het mogelijk om, in een andere vorm en vanuit een andere organisatie, vanaf volgend jaar weer een fietstocht rondom Stadskanaal te organiseren voor de Julians Stichting.

Liefs organisatoren Refaja Fietst 

Juliansstichting wil de organisatie en alle fietsers, sponsoren en vrijwilligers bedanken voor alle mooie fietsroutes , gezelligheid, de prachtige momenten en de geweldige donaties.❤


KNOALSTER TOURTOCHT 2022🚗💙

Wat was het een zeer gezellige geslaagde dag😃
Iedereen was super enthousiast en wat hebben we genoten met elkaar!☀️🚗🏁
We zijn gestart bij De Gulle Bourgondiër die volgde met een mooie route door Drenthe.
De pauze was bij Myskery in Emmen waar we heerlijk soep en een lunchpakket van Wereld Restaurant Goud en Jumbo Froukje Sloot aangeboden kregen.🍎🥐☕
En dan op naar de finish!🏁 Dat was bij dorpshuis het Vertier. We werden ontvangen met een heerlijke pastabuffet verzorgt door De Gulle Bourgondiër.

Ook werd er de 1e, 2e en 3e prijs uitgereikt maar natuurlijk ook de poedelprijs!👌🏼
Vele bedrijven hebben prachtige prijzen gesponsord voor de verloting, fantastisch!🤗
Wij willen alle sponsoren en alle deelnemers bedanken voor de ontzettende leuke dag.
We hebben ons allemaal ingezet voor Julians Stichting!💙🦋

Wij hopen dat jullie er volgend jaar allemaal weer bij zijn.

  • Velgsib Installatietechniek
  • De Gulle Boergondier
  • Jumbo Froukje Sloot
  • Promotex
  • PartsPoint Stadskanaal
  • Myskery
  • Wereldrestaurant Goud – Stadskanaal

STADSKANAAL – ERKA Mode in Stadskanaal heeft zich weer ingezet voor de Julians Stichting. 

,,Sinds enige jaren hebben we een grote fooienpot op de toonbank staan. 

Daar kunnen klanten wat in doen voor dit goede doel’’, aldus eigenaar Rob Kugul. 

Inmiddels is de inhoud van de fooienpot, in combinatie met enkele andere spontane donaties van klanten en een gift van Kugul zelf, overhandigd aan de Julians Stichting. 

De stichting zet zich in voor fondswerving ten behoeve van onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. 

De actie gaat gewoon door, dus ook dan kunnen klanten hun bijdrage doen in de fooienpot. 

De Julians Stichting is erg blij met dit mooie gebaar. 

Meer informatie over de stichting is te vinden op www.juliansstichting.nl. Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie ERKA casual mode Julians Stichting Foto: Harold Molanus

Knoalster toertocht 2022

De vierde editie (op  16-10-2022) van de “KNOALSTER TOURTOCHT”  wordt via toeristische secundaire wegen gereden volgens het bol-pijl systeem. Beslist niet moeilijk en voor elke deelnemer te doen. Voor de start krijgt u hier d.m.v. een briefing uitleg over.

Kinderen OBS 75 uit Nieuw Buinen doneren €473,-

Vorig jaar hebben de kinderen van OBS 75 uit Nieuw Buinen een sponsor loop gehouden. De helft van de opbrengst wilde ze verdelen over twee goede doelen. We waren erg blij te horen dat onze stichting ook was gekozen😊

Nu alle corona maatregelen opgeheven zijn was daar de mogelijkheid van de officiële overhandiging van de mooie cheque die door de kinderen was gemaakt.🦋We willen alle kinderen bedanken voor hun inzet tijdens de sponsorloop! Een supermooi bedrag van maar liefst € 473,-

PARTYCENTRUM DE SCHAAPSBERG uit  ZANDBERG doneert maar liefst € 710,- aan JULIANSSTICHTING!

Traditiegetrouw bied partycentrum “de Schaapsberg “ in Zandberg voor Moederdag een Moederdag ontbijt aan. En net zoals voorgaande jaren word van elk verkocht ontbijt  € 2,- gedoneerd aan een goed doel. Dit jaar was de Juliansstichting hiervoor uitgekozen en daar waren wij uiteraard heel blij mee.Met een groep vrijwilligers hebben wij vanochtend menig moeder blij mogen maken met een heerlijk thuisbezorgd ontbijt. Namens “ de Schaapsberg” hebben Martin en Anja Hartlief ons een cheque overhandigd van maar liefst € 710,-. Een geweldig bedrag !

Hartelijk dank en uiteraard dank voor een ieder die hier een bijdrage aan heeft geleverd.

DJumper Stadskanaal steunt Juliansstichting.

Jumper Stadskanaal heeft afgelopen periode goedgevulde goodiebags verkocht voor honden en katten. In het kader van de DierenDoeDag 🐕🐈op 2 en 3 oktober stonden er mooie acties op het programma.Een gedeelte van deze opbrengst is door Jumper Stadskanaal gedoneerd aan onze stichting waar wij ze zeer erkentelijk voor zijn. Als stichting zijn wij ons er van bewust dat het voor een ieder afgelopen “Corona “ periode niet altijd makkelijk is geweest . Dat men onze stichting in deze tijd ook nog weet te vinden geeft ons extra motivatie om ons te blijven inzetten voor onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. 

Wilt u ons ook steunen? Kijk op www.Juliansstichting.nl!

Derde editie “Knoalster toertocht”weer zeer succesvol verlopen voor Juliansstichting!

5 september is de 3e editie verreden van de Knoalster Toertocht georganiseerd door Juliansstichting.

De opkomst was weer geweldig , het weer werkte heel goed mee deze dag en de sfeer onder de deelnemers was weer vertrouwd gezellig. De totale opbrengst van € 2750,— is gerealiseerd door de medewerking van een groot aantal trouwe en nieuwe sponsoren . Men was weer in staat een geheel verzorgde dag te kunnen realiseren zodat het inschrijfgeld geheel ten goede kon komen aan de stichting. 

Het bijzondere van deze toertocht is dat iedereen welkom is , van oldtimer tot youngtimer, van cabrio tot uw dagelijkse auto . Volgende editie ook deelnemen? Like de facebookpagina van Juliansstichting en je wordt op de hoogte gehouden van al hun activiteiten of hou de site www.juliansstichting.nl goed in de gaten.

Knoalster toertocht 2021

De derde editie (op  5-9-2021) van de “KNOALSTER TOURTOCHT”  wordt via toeristische secundaire wegen gereden volgens het bol-pijl systeem. Beslist niet moeilijk en voor elke deelnemer te doen. Voor de start krijgt u hier d.m.v. een briefing uitleg over.

Frozenfeest schenkt 3000 euro aan Juliansstichting!

Op zaterdag 24 oktober stonden het Ministenplein en de kanaalpassage in het teken van “ Het grote Frozen Feest 2019”. Het was een enorm succes en er heerste dan ook een gezellige drukte. Het plein was omgetoverd tot een winters sprookjesland en zag er prachtig uit. Onze stichting kreeg uit handen van onze ambassadeur Jaques d’Ancona het geweldige bedrag van € 3000,— overhandigd .

 

 

De organisatie was in handen van #McDonaldsStadskanaal, #LekkerAnderz en #IntertoysStadskanaal. Wij willen iedereen maar ook alle vrijwilligers en sponsoren enorm bedanken voor hun inzet.

Succesvolle Knoalster toertocht brengt € 2000,— op voor Juliansstichting!

Op 1 september is de 2e editie verreden van de Knoalster Toertocht georganiseerd door onze stichting . De opkomst was geweldig , het weer werkte goed mee deze dag en de sfeer onder de deelnemers was erg gezellig. De opbrengst van 2000,— is gerealiseerd door de medewerking van een groot aantal sponsoren. Wij waren weer in staat een geheel verzorgde dag te realiseren zodat het inschrijfgeld geheel ten goede kon komen aan de stichting. Het bijzondere van deze toertocht is dat iedereen welkom is , van oldtimer tot youngtimer, van cabrio tot uw dagelijkse auto . Volgende editie ook deelnemer? Like de facebookpagina van onze stichting en je wordt op de hoogte gehouden van al onze activiteiten.

 Sponsoren , vrijwilligers en deelnemers nogmaals onze hartelijke dank en graag tot volgend jaar! www.velgsib.nl, www.radiocontinu.nl, www.hotel-stadskanaal.nl, www.degullebourgondiér.nl, www.parkzicht.com, www.activiteiten-groningen.nl, www.eltingfotografie.nl, www.drouwenerveen.com en www.promotex.nl

De verloting is mede mogelijk gemaakt door:
www.brezan.nl, www.babystrefpunt.nl, www.hopmanhandel.nl, www.mikokoffienoord.nl

Rotery Club Westerwolde schenkt 2000 euro aan Juliansstichting

Onlangs heeft Juliansstichting de mogelijkheid gekregen zich te presenteren voor de Rotery Club Westerwolde –  Hondsrug wat resulteerde in een uitnodiging afgelopen vrijdag voor de negende editie van de jaarlijkse Haringparty . Heel veel mensen vonden hun weg naar de Burcht in Wedde waar deze party werd gehouden.

Uiteraard was er de veiling van ‘het eerste vaatje haring’ en werden enkele kunstwerken, beschikbaar gesteld door regionale kunstenaars geveild onder de bezielende leiding van Jaques d’Ancona.

Het eindbedrag welke verdeeld werd onder meerdere goede doelen resulteerde in een donatie voor onze stichting van het zeer mooie bedrag van € 2000,— ! 

De stichting wil de Rotery Club Westerwolde bedanken voor een geslaagde haringparty en de geweldige donatie.


TREANT ZORGGROEP locatie REFAJA doneert € 2500,- aan Julians Stichting
 
 
Voor het achtste jaar op rij heeft ziekenhuis locatie Refaja van Treant Zorggroep in Stadskanaal een succesvolle fietstocht georganiseerd voor de Julians Stichting .

Onder de bezielende leiding van ambassadeur Jacques D’Ancona ging iedereen veilig van start, waarna halverwege  het parcours een goed verzorgde lunch werd genuttigd in Gieten. Na afloop stond er een heerlijk pastabuffet klaar voor de fietsers.Met elkaar werden enthousiaste verhalen gedeeld over de mooie routes en goede organisatie en afspraken gemaakt om ook volgend jaar weer deel te nemen. 

Al voor de start kreeg de stichting een cheque overhandigt van 
€ 2000,- en doordat het weer redelijk goed meewerkte waren er nog mensen die zich op de dag zelf nog aanmeldden. Door deze extra inschrijvingen en de verloting die gehouden werd is het bedrag aangevuld tot een totaal van € 2500,-
 
De stichting wil de organisatie, vrijwilligers en de sponsoren hartelijk bedanken voor een geslaagd evenement en de mooie donatie!
 

Julians Stichting geeft geld aan Máxima Centrum!
De Julians Stichting heeft maandag 4 Februari  in het Van der Valk Hotel in Zuidbroek een afvaardiging van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie uit Utrecht mogen ontvangen, samen met de ouders van Julian. Het ziekenhuis is verrast met een indrukwekkend bedrag van 10.000 euro. Het Hotel verwelkomde het bestuur en de Utrechtse afvaardiging gastvrij met een kop koffie en een gebakje. In het bijzijn van ambassadeur Jacques d’Ancona van de Julians Stichting werd de cheque – die kosteloos is gemaakt door OptiVorm uit Ter Apel – officieel overhandigd aan kinderoncoloog dr. W.J.E. Tissing.
 

Knoalster Toertocht 2018!

3 juni was de eerste editie van de toertocht van onze Stichting ! Met een hele mooie opkomst en redelijk goed weer kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde dag.  We zijn de ochtend gestart met 25 auto’s en hebben een mooie tocht gemaakt met tussenstop voor lunch en na de finish en prijsuitreiking een heerlijk pastabuffet.

Deze dag is mogelijk gemaakt door medewerking van veel sponsoren waarvoor onze hartelijk dank!

# Cityhotel Stadskanaal # De Gelegenheid Musselkanaal # Albers Sport Cars Musselkanaal # de Gulle Bourgondiër drouwenerveen # Titus vormgeving # radio Continu# Promotex#A&E Promotions # Het Vertier Drouwenerveen#BVEbeveiliging# lekker bakkie.nl # redeenleven.nl# MVamusementenentertaiment#Ambiantuitzendbureau

De totale opbrengst van deze dag is dankzij de medewerking  van alle sponsoren € 1500,- geworden en daar zijn wij zeer blij mee!

We  zijn dan ook verheugd te kunnen mededelen dat er in 2019 een volgende editie zal plaatsvinden en wel op zondag 1 September 2019 !!! Wil je hierover op de hoogte gehouden worden mail naar info@Juliansstichting.nl en ontvang onze nieuwsbrief!


Mijn Tafel kiest voor Julians Stichting

img_0225Elke mijnTafel-vestiging verkoopt producten voor het goede doel. mijnTafel Stadskanaal heeft er voor gekozen om de Julians Stichting als goed doel te steunen. ,,Als ik aan een goed doel denk in de omgeving van Stadskanaal, denk ik aan de Julians Stichting. Deze keuze was als moeder snel gemaakt’’, geeft Evelien Ots aan, die eind 2015 de vestiging van mijnTafel in Stadskanaal heeft geopend.
Het lijkt me verschrikkelijk je kind te moeten missen door zo’n vreselijke ziekte. Dan is het een fijne gedachte dat je op deze manier kan steunen en geld doneren voor onderzoek om dit andere kinderen en ouders wellicht te kunnen besparen.’’ De cheque werd onlangs door Evelien overhandigd aan twee bestuursleden van de Julians Stichting.  Het bestuur van de stichting wil hierbij Evelien nogmaals bedanken voor haar initiatief.


MARTIJN, CALVIN EN MATHIEU HALEN GELD OP VOOR DE JULIANS STICHTING!

20161205_115214Drie leerlingen van OBS de Ekkelhof uit Drouwen hebben geheel op eigen initiatief, een sponsorloop georganiseerd, met als doel geld ophalen voor de Juliansstichting. Alle voorbereiding en de gehele organisatie is door de jongens zelf gedaan, wat een hele klus bleek te zijn. De aanleiding voor het initiatief was een spreekbeurt van Martijn Wekema op school die over Juliansstichting ging. Martijn kende Julian persoonlijk en is erg begaan met de stichting. Leerlingen van de school hebben hun beste beentje voor gezet en daarmee een mooi bedrag bij elkaar gelopen. Tevens hebben een aantal lokale ondernemers een duit in het zakje gedaan waardoor de jongens een totaalbedrag van € 150, – opgehaald hebben. De cheque is inmiddels overhandigd aan de ouders van Julian. Wilt u de Juliansstichting ook steunen dan kunt u hen vrijdag 16 december vinden in de kanaalpassage tijdens de Moonlightshopping. Er worden amaryllisbollen verkocht en winterpakketten voor de auto (incl. korting bon voor een slipcursus met de auto bij Opleidingscentrum DIBO in Emmen ) De opbrengst komt uiteraard geheel ten goede aan de stichting.


Winteraktie Julians Stichting

15171185_1414826501891180_4803700406354115169_nWij verkopen tijdens de Moonlightshopping op 16 december in Stadskanaal Amaryllisbollen en autowinterpakketten t.b.v. Juliansstichting.1 Amaryllisbol voor €4,50 en 2 bollen voor €8,-. Autowinterpakket 6 delig voor €9,50

Bij aankoop van een winterpakket ontvangt u een kortingsbon voor een slipcursus bij opleidingscentrum DIBO in Emmen,

Normaal €99,- nu voor € 37,50!!Tevens staat er een kraam met heerlijke versnaperingen waarvan de opbrengst ook ten goede komt aan de stichting.Dus kom 16 december naar de kanaalpassage en steun ons! Mocht u niet in de gelegenheid zijn te komen 16 december dan kunt u de bollen of het autopakket ook bestellen via het contactformulier op onze site!


Klapster Markthal uit Musselkanaal geeft donatie aan Julians Stichtingklapster

De Klapster Markthal had enige tijd een inzamelbus staan, waarin klanten een vrijwillige donatie konden doen voor de Julians Stichting. Er is de gul gegeven door de klanten, want de bus was nagenoeg vol. Het was dus tijd dus om de inhoud van de bus over te dragen aan de stichting. Afgelopen vrijdag mocht Dirk Kloen van de Julians Stichting een aanzienlijk bedrag in ontvangst nemen van Roelof Schuiling van de Klapster Markthal. De Julians Stichting en de Klapster Markthal willen alle mensen bedanken die een bijdrage hebben geleverd aan onze stichting .


Sint en Piet Doneren

14853057_10211187228623039_5687492827154104892_o-213x300De Sint is dit jaar ook weer aangekomen in Musselkanaal bij het “Klein Klappie” op zaterdag 19 november. Hij werd verwelkomt door de burgemeester bij de muziekkoepel waarna de Sint alle kinderen van Musselkanaal heeft toegesproken. René Karst maakte het feest compleet en heeft er samen met de Sint, de zwarte pieten en alle kinderen één groot festijn van gemaakt.

De Sint en pieten hebben in verleden al meerdere malen een zeer mooi gebaar naar de stichting gemaakt en ook dit jaar mochten wij een donatie ontvangen. We willen de pieten en Sint hiervoor dan ook weer hartelijk bedanken!


JULIANS STICHTING DONEERT 15.000 EURO aan Sophia Kinderziekenhuis Rotterdam!

DSC_0235Een afvaardiging van onze stichting heeft vrijdag 13 mei samen met ambassadeur
Jacques d’Ancona in het Van der Valk Hotel in Assen een cheque van maar liefst 15.000 euro
overhandigd aan leden van het onderzoeksteam van het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.
Met het bedrag kan het team wellicht een stap dichterbij genezing van hersentumoren komen of ervoor zorgen dat zieke kinderen op een zo comfortabel mogelijke manier hun ziekteproces doorstaan. Het is niet de eerste keer dat we een donatie hebben kunnen doen aan het Sophia Kinderziekenhuis en het geld is dan ook dankbaar in ontvangst genomen’’, licht bestuurslid Dirk Kloen toe. Door het inzamelen van geld levert onze stichting een waardevolle bijdragen aan deze onderzoeken. Het is mooi om te kunnen melden dat het goed gaat. Er worden met enige regelmaat activiteiten voor ons georganiseerd, zodat wij regelmatig een bijdrage kunnen leveren aan onderzoek. Het van der Valk Hotel in Assen heeft de lunch aan aangeboden voor het bestuur en de afvaardiging uit Rotterdam
waarvoor onze hartelijke dank!

TREANT ZORGGROEP locatie REFAJA doneert € 3.000,– aan Juliansstichting!

21-5Voor de 5de jaar op een rij organiseerde Treant Zorggroep locatie Refaja de succesvolle fietstocht.
Zaterdag 21 mei kreeg de Juliansstichting voor de start van de fietstocht een cheque overhandigt met het geweldige bedrag van € 2500,-!
Doordat het weer goed meewerkte deze dag waren er veel mensen die zich op de dag zelf ook nog aanmeldde. Door deze extra inschrijvingen en de      verloting die gehouden werd is het bedrag aangevuld tot een totaal van € 3000,–!
Wij zijn erg dankbaar dat deze groep enthousiaste mensen het weer voor elkaar hebben gekregen zo´n succesvolle dag te organiseren, aldus Dirk Kloen, voorzitter van de Juliansstichting. Er verschenen rond de 275 mensen aan de start en onder de bezielende leiding van ambassadeur van de Juliansstichting,Jacques D,Ancona, is iedereen veilig vertrokken. Halverwege het parcours werd er een heerlijk lunch genuttigd in Gieten en na binnenkomst stond er voor de fietsers een heerlijke en goed verzorgd pastabuffet klaar.
De enthousiaste verhalen over o.a. de mooie routes en de perfecte organisatie werden met elkaar gedeeld en afspraken gemaakt om ook volgend jaar weer deel te nemen. Al met al een zeer succesvolle dag voor tourfietser, moutainbikers en wielrenners!
De stichting wil de organisatie, de vrijwilligers en de sponsoren hartelijk bedanken voor wederom een zeer geslaagd evenement en de geweldige donatie!


Jeugdvoetballers Batsetournooi schenken ruim 1200 euro aan Julians Stichting

Julians StichtingArko Kuiper, Jeroen van der Laan en Henk Honken hebben afgelopen week namens de organisatie van het Batse Jeugdvoetbaltoernooi van voetbalvereniging Musselkanaal  een cheque van 1258,09 euro overhandigd aan Dirk Kloen en Jan Vlieghuis  van de Julians Stichting. Dit bedrag werd tijdens het toernooi in juni van dit jaar bij elkaar gevoetbald door honderden jeugdvoetballers uit de gehele regio. Elk team doneerde een bedrag dat rechtstreeks naar het goede doel werd overgemaakt. Dit jaar viel de keus op de Julians Stichting. Het bestuur van de Julians Stichting is erg dankbaar voor het gedoneerde bedrag. ” Alle voetballers, vrijwilligers en organisatie hartelijk dank”!

bron en foto: Nieuwsbode


Cheque van 400 euro voor Julians Stichting
 

runners-1Runners Stadskanaal heeft deze zomer de Solar Noord 5×5 estafette gehouden.Teams van minimaal drie en maximaal vijf hardlopers moesten vijf keer het parcours van de zogeheten ‘blauwe route door Stadskanaal’ met een lengte van vijf kilometer afleggen.

Afgelopen woensdag werd voor aanvang van de training de cheque ter waarde van 400 euro door Dorien Smith en Theo de Jonge van Runners Stadskanaal uitgereikt aan een delegatie van ons bestuur. Wij willen Runners Stadskanaal( bestuur, lopers en vrijwilligers) nogmaals via deze weg hartelijk bedanken dat ze onze stichting ook dit jaar weer gesteund hebben!


Ondernemersvereniging Musselkanaal zet zich in voor Juliansstichting!
 

Julians StichtingZaterdagmiddag 10 oktober  om 14.00 uur gaf onze ambassadeur Jacques d’ Ancona het startschot van de Duckrace 2015 in Musselkanaal.  Dit prachtige evenement werd georganiseerd door Ondernemers vereniging musselkanaal /promotie Musselkanaal. Zo’n 1300 eendjes werden losgelaten in het Kanaal en onder aanmoediging van het enthousiaste  publiek naar de eindstreep aangemoedigd!   Nadat de prijswinnaars bekend waren gemaakt kreeg het bestuur een cheque overhandigd met het geweldige bedrag van € 3265,–
Een ongelooflijk mooie donatie voor de Juliansstichting!  Iedereen die loten gekocht heeft,  de ondernemersvereniging en alle vrijwilligers hartelijk dank!

Met dank aan de Nieuwsbode voor het aanleveren van de foto.


Refaja ziekenhuis fietst  €3000 bij elkaar voor Julians Stichting!

Grotefoto-3JCKTTX4Op zater­dag 16 mei a.s. organ­is­eerde een aan­tal ent­hou­si­aste medew­erk­ers van Tre­ant zorggroep locatie Refaja voor het 4e jaar op rij de onder­tussen zeer bek­ende en suc­cesvolle fiet­stocht voor zowel toer­fi­et­sers, moun­tain­bik­ers als wiel­ren­ners. Ook  was er dit jaar wederom een gezin­sroute uit­gestip­peld.

Voordat de bijna 250 fietsers van start gingen  overhandigde Conny Sinot namens de organisatie een cheque van € 3000,– En geweldig mooi bedrag dat tot stand is gekomen door medewerking van sponsoren, veel vrijwilligers en uiteraard alle deelnemers.

Het startschot werd gegeven door onze ambassadeur, Jacques d’Ancona.   Ondanks het regenachtige weer is het weer een zeer succesvolle fietsdag geworden. Het bestuur van de Julians Stichting is erg dankbaar voor het gedoneerde bedrag! Iedereen nogmaals hartelijk dank!


Juliansstichting doneert € 12.500,– aan onderzoeksteam UMCG

IMG_2060Woensdag 29 april kon een afvaardiging van het bestuur samen met ambassadeur van de stichting Jacques d’Ancona, voor het 3e opeenvolgende jaar een cheque overhandigen aan een viertal leden van het onderzoeksteam van het UMCG. Met het bedrag van  € 12.500,– kan het onderzoeksteam wellicht een stap dichterbij genezing of voorkoming van hersentumoren komen. Het team bestaande uit o.a. Mw. prof. dr. E.S.J.M. de Bont en Mw. drs. H.L. Hooimeijer namen de cheque dankbaar in ontvangst .


Update betreffende donatie onderzoek Ketogeen dieet


JLhomepage
Zoals u wellicht nog weet heeft onze stichting enige tijd geleden een gezamenlijke donatie gedaan van € 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis. Toen konden wij u al melden dat een deel van het geld o.a. gebruikt zou worden voor een reeds lopende behandelingsstudie met een ketogeen dieet.

Het doel van deze studie is eerst de veiligheid en haalbaarheid van het ketogeen dieet bij kinderen met recidief of progressief groeiend pons glioom te onderzoeken, in geval er geen alternatieven voor behandeling meer zijn .De onderzoekers denken dat het gebruik van ketogeen dieet bij kinderen met een pons glioom kan leiden tot nieuwe inzichten in de rol van dieet bij de behandeling van kinderen met een kwaadaardige hersentumor.

Onderdeel van de studie is ook de uitgave van een boekje met Verwenrecepten voor het Ketogeen dieet, Super VET .  Het ketogeen dieet is een streng dieet met veel vetten, gemiddeld in eiwitten en laag in koolhydraten.  Om mensen op weg te helpen het dieet enigszins zo aangenaam mogelijk te maken bevat het boekje recepten met heerlijke toetjes, gebakjes, smooties en andere lekkernijen. Hierdoor wordt het mogelijk iets extra’s te doen op bijzondere dagen/gelegenheden of om een gewone dag een bijzonder tintje te geven.

Het receptenboekje is te bestellen door een berichtje te sturen naar Dietetiek@erasmusmc.nl Vermeld in uw mailtje uw naam, adres en telefoonnummer en hoeveel boekjes u wilt ontvangen. De kosten van 1 boekje bedraagt 17.50 euro, excl. 2.70 euro verzendkosten en u ontvangt binnen 5 werkdagen het boekje thuis.


Gelukspoppetjes Julians Stichting groot succes!

foto

Gelukspoppetjes Julians Stichting groot succes!Annelin en haar zus Angela hebben een zeer succesvolle actie gehouden voor de Julians Stichting. Annelin zat enkele jaren bij Julian in de klas op de Willibrordschool en wilde graag iets betekenen voor de stichting. Ze kwam op het ludieke idee om gelukspoppetjes te haken. In eerste instantie zou Annelin samen met haar vader de Nijmeegse vierdaagse gaan lopen voorde Julians Stichting. Hiervoor zou ze mensen benaderen om haar te sponsoren en als dank zou diegene een gelukspoppetje ontvangen. Helaas werd Annelin niet ingeloot en werd besloten om de gelukspoppetjes te verkopen aan vrienden en bekenden. Op Facebook werd haar initiatief veelvuldig gedeeld en bestellingen werden geplaatst. De zussen stonden met een kraampje bij o.a. de fietstocht die georganiseerd werd bij het Refajaziekenhuis Ook kon men de poppetjes kopen bij een aantal winkeliers in Stadskanaal waaronder Lammie’s Kadoschuur.

De actie is een enorm succes geworden en de zussen konden dan ook een bedrag van maar liefst € 1130, – overhandigen aan de stichting. Een bedrag waar ze zeer trots op mogen zijn. Dankbaar werd de cheque in ontvangst genomen door het bestuur van de stichting.


Nijmko Telecom ICT en Beveiliging en uitzendbureau M-Ployee overhandigen Cheque aan Julians Stichting

 julian3
Nijmko Telecom ICT en M-Ployee overhandigen de Cheque

STADSKANAAL – Nijmko Telecom ICT en Beveiliging en uitzendbureau M-Ployee hebben onlangs een cheque van drieduizend euro overhandigd aan de Julians Stichting. Tijdens de gezamelijke opening van de nieuwe panden van beide bedrijven op 23 mei, is een inzameling gehouden voor de Julians Stichting. De eigenaren hebben de genodigden gevraagd om geen bloemen of cadeaus te schenken, maar om geld te doneren voor de Julians Stichting. Deze stichting zet zich in voor meer onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. “De Julians Stichting gaat ons natuurlijk aan het hart, mede omdat we de ouders van Julian persoonlijk kennen”, laten de directeuren van beide bedrijven weten. Op de foto staan Erik Daling namens M-ployee, Ronald de Vries namens Nijmko, Dirk Kloen en Jan Vlieghuis namens de Julians Stichting.


Fietstocht Refaja Ziekenhuis levert 5000 euro op voor Julians Stichting

Julians stichting De NieuwsbodeSTADSKANAAL- De fietscommissie van het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal organiseerde medio mei voor
de derde achtereenvolgende keer een fietstocht voor het goede doel. De opbrengst van de tocht, een bedrag van maar liefst 5000 euro, werd overhandigd aan het bestuur van de Julians Stichting. Deze Stichting zet zich in voor meer en beter onderzoek naar hersentumoren bij kinderen. Na het openingswoord van Guus Bruins, lid van de Raad van bestuur van Zorggroep Leveste Middenveld, werd het startschot gegeven door de ambassadeur van de Julians Stichting, Jacques d’ Ancona. Vervolgens fietsten ruim driehonderd fietsers diverse afstanden op de racefiets, MTB of toerfiets. De route voerde hen onder meer via Smeerling, Bourtange en Onstwedde. ” Mede dankzij het prachtige weer is het een zeer succesvolle fietsdag. Als bestuur van de Julians Stichting zijn we erg dankbaar met deze mooie gift. Het gedoneerde geld, een geweldig bedrag van 5000 euro, zullen we rechtstreeks doneren aan hersentumorenonderzoek gericht op kinderen” bron:( Nieuwsbode Stadskanaal)


Julians Stichting Doneert € 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Ziekenhuis

Juliansstichting schenkt € 40.000

Juliansstichting schenkt € 40.000, – !

Donderdag 12 december heeft Juliansstichting een gezamenlijke donatie gedaan van
€ 40.000, – aan het UMCG en het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis . Dit geld is bijeengebracht door verschillende inzamelingsactie en donaties van zowel particulieren als bedrijven uit de regio. Het bestuur is overweldigd en dankbaar voor iedereen die dit mede mogelijk heeft gemaakt en hoopt dat in de toekomst de betrokkenheid blijft bestaan. Onder het kopje actie’s op deze site kunt u terugvinden welke initiatieven er aan hebben bijgedragen om deze geweldige donatie te kunnen doen. De cheque is overhandigd door ambassadeur Jacques d’Ancona aan een delegatie van het UMCG en het Sophia kinderziekenhuis uit Rotterdam. Een deel van het geld zal o.a. gebruikt worden voor een reeds lopende behandelingsstudie met een ketogeen dieet. Wilt u zelf ook iets betekenen voor de stichting dan kunt u dit kenbaar maken middels het contactformulier op deze site.

Hier vindt u de link naar het nieuwsbericht wat UMCG op haar site heeft geplaatst:

http://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Nieuwsberichten/Pages/JuliansStichtingschenktBeatrixKinderziekenhuisenSophiaKinderziekenhuissamen%2040000%20euro.aspx


Chicks for Wigs Opbrengst 555€

Geïnspireerd door een berichtje op Facebook – over een meisje dat d’r afgeknipte haar doneerde aan Stichting Haarwensen – zette Heidi Scheltens in 2012 voor het eerst een actie op touw voor het goede doel. En… het werd een succes. Vandaar dat er in 2013 een vervolg kwam op deze actie. Naast donatie aan stichting Haarwens koos men er voor ook een lokaal doel te steunen en heeft men besloten Juliansstichting tevens een donatie te doen toekomen. Het geweldige bedrag van € 555,– is opgehaald door vele vrijwilligers en medewerking van Haarstudio Stuive. Iedereen hartelijk dank voor jullie inzet!